ALS ZOUT WATER DOOR JE ADEREN STROOMT...


Als avontuurlijk, creatief kind...

was ik vaak in de weer met lappen om tenten mee te bouwen of een 'zeil' op een bootje te 'monteren'. Niet veel later zette ik zonder enige moeite allerlei kledingstukken in elkaar. Mode op zich was niets voor mij, maar om als kostuumontwerper aan de slag te gaan... die creatieve uitdaging wilde ik wel aangaan. Na mijn modeopleiding kwam ik echter in de reclame en marketing wereld terecht. Diverse projectmanagers functies volgden elkaar op en van 'zelf iets creëren' kwam al snel niets meer.

Om mijn avontuurlijke ziel toch wat te temperen maakte ik soms tijdelijke 'carrièreswitches' door als duikinstructeur in het Caribisch gebied te werken of als crew op verschillende zeilboten rond de wereld te zeilen. Ook het wedstrijdzeilen bracht vaak de kick die ik blijkbaar nodig had.


Het zoute water dat in die periode door mijn aderen stroomde legde de basis voor de passie die ik tot de dag van vandaag voor de watersport heb. Tijdens mijn zeilreizen was ik vaak genoodzaakt reparaties uit te voeren en toen ik later mijn eigen zeilboot bezat hervond ik het plezier in het onderhouden van mijn boot en het vernieuwen van gestoffeerde zaken aan boord.

Ondertussen stond de energie die ik haalde uit mijn marketing carrière soms in schril contrast met de drang naar vrijheid en om weer 'iets te creëren'. Waar ik voorheen mijn watersport ervaring als vrijetijdsbesteding zag, voelde ik steeds sterker dat ik hier 'iets mee moest'. En wat paste er dan beter bij mijn nautische passie, textielopleiding en flexibele, oplossingsgerichte instelling dan het mooie vak van Zeilmaker?

Dus besloot ik in 2020 het roer om te gooien. De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen van dit mooie ambacht. Het is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd, dus kijk er naar uit mijn ervaring uit te blijven breiden en zowel letterlijk als figuurlijk mijn handen 'uit de mouwen' te steken! 

Dus heeft u als Zeilmakerij behoefte aan een 'extra paar handen', een dosis positieve energie en een zeilmaker die uit het juiste (drijf-)hout is gesneden? Dan kom ik graag eens langs voor een kennismaking!

 

zeilmaker

Anya